Evenimente internaţionale şi oportunităţi de colaborare pentru sectorul IT

În calitate de organizaţie membră a celei mai mari reţele de sprijin pentru afaceri şi Inovare, Enterprise Europe Network, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă face cunoscute două dintre evenimentele internaţionale de afaceri la care puteţi beneficia de sprijinul nostru și vă invită să consultați cele mai noi propuneri de parteneriat prezentate pe platforma Enterprise Europe Network:

Evenimente internaționale

1. Technology Forum 2019: Eveniment de tip B2B dedicat sectorului IT (Salonic, Grecia) 15 Aprilie 2019
Technology Forum a început ca o inițiativă locală prin sinergia organizațiilor academice, de cercetare și de afaceri din Nordul Greciei. Pe parcursul ultimilor 4 ani, acesta a devenit unul dintre cele mai importante evenimente de cooperare, reunind antreprenori, cercetători și inovatori. Ajuns la ediția cu numărul 6, acesta se va desfășura la Universitatea Aristotel din Salonic prin contribuția comună a 20 de entități reprezentative în domeniu. Technology Forum 2019 include: un congres IT, un Eveniment de tip B2B și o parte din actțiunile specifice „ThessWeek”, dedicate tehnologiei, inovării și educației. Cei interesați să participe la Technology Forum găsesc mai multe detalii pe websiteul evenimentului: https://technology-forum.eu/.

În ceea ce privește evenimentul de întâlniri bilaterale organizat în cadrul Technology Forum 2019, acesta poartă amprenta Enterprise Europe Network și are ca scop promovarea parteneriatelor de afaceri, tehnologice și de cercetare, reunind comunitatea TIC din Grecia, din Estul Europei și nu numai. Firmele inovatoare, universitățile, centrele de cercetare precum și alte organizații active în sectorul vast al TIC sunt invitate să-și extindă rețeaua, să exploreze idei noi și să dezvolte potențialul de cooperare în urma unui program de întâlniri prestabilite.

In centrul dezbaterilor stau tehnologii TIC de tipul: Big data, Cloud computing, systems and e-Infrastructure, Internet of things, Machine learning, Robotics, Security and Trust, Social media sau alte tehnologii TIC. Totodată, sunt de interes aplicații pentru o varietate de domenii, precum:

• Automotive, Transport și Logistică                              •  Sănătate
• Agricultură, Mâncare și Băuturi                                   •  Producția și software-ul industrial
• Bioinformatică                                                             •  Orașe inteligente și Mobilitate
• Industrii creative și Media                                           •  Spațiu și Aeronautică
• Educație                                                                      •  Turism și Patrimoniu cultură

Companiile interesate să participe la sesiunea de întâlniri bilaterale, sunt invitate sa se înregistreze, până în 10.04.2019, accesând următorul link http://technologyforum2019.talkb2b.net/.

        2. b2fair @ ICT Spring Europe 2019 | Luxembourg | 21 – 22 mai 2019

ICT Spring Europe este una dintre cele mai mari conferințe internaționale în domeniul tehnologiei informației și comunicării care găzduiește o varietate de participanți. Evenimentul este dedicat expunerii și demonstrării celor mai recente și relevante tendințe și inovații, promovând dezbaterea impactului acestora asupra societății și asupra forței de muncă. Pentru mai multe informații despre ICT Spring Europe 2019, vă invităm să vizitați site-ul: www.ictspring.com.

Evenimentul de întâlniri bilaterale organizat în cadrul ICT Spring Europe 2019 va oferi companiilor:
• două zile de întâlniri de afaceri
• oportunitatea de a construi relații și parteneriate puternice în sectorul TIC
• o excelentă oportunitate de conectare pentru lideri digitali, manageri de inovare, cercetători, start-up-uri etc.
• posibilitatea de a identifica partenerul potrivit pentru afaceri, într-un singur loc de întâlnire.

Condiții de participare: Primul reprezentant al companiei: 100.00 Euro / Participant suplimentar: 75.00 Euro/pers.

Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul evenimentulu: http://www.b2fair.com/ictspring2019. Înregistrarea pentru evenimentul de întâlniri bilaterale precum și programarea acestora poate fi făcută online, până în 20 mai 2019.

Oportunităţi de colaborare

  • Un furnizor de servicii IT din Ucraina dorește să acționeze ca subcontractor pentru alte companii din domeniu

O companie din Ucraina, cu experiență în domeniul IT, asigură servicii de dezvoltare, modernizare, mentenanță pentru rețelele și sistemele informatice ale instituțiilor și firmelor. Compania dorește să acționeze pe piața din Ucraina ca subcontractor pentru alte firme. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați profilul companiei disponibil aici.

  • O companie grecească, furnizoare de soluții digitale inovatoare, dorește să coopereze cu dezvoltatori de hardware și software în cadrul unui acord de externalizare

Un IMM din Grecia oferă soluții digitale inovatoare (comunicații, soluții de rețea și cloud) în calitate de furnizor independent de servicii. Acesta creează o infrastructură solidă care stă la baza strategiei digitale, de la soluții mobile, la analiza datelor și automatizare. Compania caută în prezent colaborarea cu alte companii care creează aplicații, platforme, hardware și software în baza unui acord de externalizare. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați profilul companiei disponibil aici.

  • O companie belgiană care activează în domeniul web-to-store și al industriei digitale de marketing dorește să încheie un acord de achiziție

Compania belgiană, înființată în anul 2010, oferă soluții "web-to-store" care ajută magazinele, restaurantele și întreprinderile să crească numărul persoanelor care le trec pragul, prin utilizarea internetului, în special prin intermediul aplicațiilor de tip geolocație. Compania caută parteneri cu valoare adăugată pentru un acord de achiziție. Partenerul ar trebui să fie interesat să-și vândă compania sau cote din aceasta. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați profilul companiei disponibil aici.

Parteneriate în proiecte

  • H2020-SU‐DS03‐2019‐2020: Proiect H2020 care vizează dezvoltarea unei platforme software, ce acordă întreprinderilor acces la detectarea fraudei în cadrul sistemului ERP (Enterprise Resource Planning) – Consorțiul caută companii de software ERP cu o bază de clienți formată din IMM-uri

O universitate germană pentru științe aplicate va depune un proiect H2020 în cadrul apelului SU-DS03-2019-2020. Scopul proiectului este de a dezvolta o platformă software care să permită IMM-urilor accesul la detectarea fraudei în cadrul sistemului ERP. Companiile dezvoltatoare de sisteme ERP sunt căutate în calitate de parteneri de proiect pentru a oferi soluțiile lor unei baze de clienți formată din IMM-uri. De asemenea acestea vor pune la dispoziție expertiza lor în acest sector tehnologic și cunoașterea cerințelor clienților privind funcționalitățile și potențialul pieței. Detalii…

Sprijin şi asistenţă – informaţii suplimentare: Andreea Potinteu, tel: 0358-401.276, int. 462 andreea.potinteu@adrcentru.ro.

Documente

N