Evenimente internaționale
1. EEN Business Meetings @Tuttofood 2019
Întâlniri de afaceri în sectorul alimentar | Milano, Italia | 7-8 Mai 2019
În perioada 6-9 Mai 2019, la Milano în Italia se va desfășura expoziția internațională TUTTOFOOD.
În contextul acestei expoziții internaționale, Finlombarda S.p.A. din Italia va organiza cu sprijinul Enterprise Europe Network, o misiune economică dedicată companiilor din sectorul alimentar. Misiunea economică se va desfășura pe parcursul a două zile, în perioada 7-8 Mai 2019 și va oferi companiilor participante oportunitatea de a participa la întâlniri de afaceri bilaterale, de a-și promova produsele și serviciile, de a dezvolta noi proiecte și de a identifica noi parteneri de afaceri. Evenimentul se adresează producătorilor, importatorilor, agenților, distribuitorilor și comercianților de produse alimentare și băuturi. Participarea la eveniment este gratuită, iar înregistrarea la eveniment și programarea întâlnirilor de afaceri poate fi făcută online accesând platforma https://tuttofood2019.b2match.io/ până cel târziu în 19 aprilie 2019.
2. Murcia Food Brokerage Event 2019
Eveniment de brokeraj în sectorul alimentar | Murcia, Spania | 14-15 Mai 2019
Agenția pentru Dezvoltare Regională Murcia din Spania va organiza în perioada 14-15 Mai 2019 ediția a 9- a „MURCIA FOOD”, un eveniment de brokeraj dedicat companiilor din în sectorul agroalimentar. Evenimentul va fi organizat în colaborare cu Institutul Tehnologic Agrofood și Centrul pentru Tehnologia Alimentelor și Conservării și va consta într-o serie de întâlniri de afaceri bilaterale între companii din sectorul tehnologiilor alimentare. Participanții la eveniment vor avea oportunitatea de a participa la întâlniri de afaceri, de a participa la schimburi de experiență și informații în ceea ce privește cele mai noi tendințe din domeniul tehnologiilor alimentare și de a identifica noi parteneri de afaceri în vederea implicării în proiecte H2020.
În contextul acestui eveniment de brokeraj va fi organizat și un simpozion internațional dedicat tehnologiilor din domeniul alimentar ce va include conferințe și prezentări pe tema ultimelor tendințe în domeniul tehnologiilor alimentare. Participarea la aceste evenimente este gratuită și este deschisă companiilor, universităților, centrelor tehnologice și institutelor de cercetare din Europa. Detalii…
Înregistrarea la eveniment și programarea întâlnirilor de afaceri poate fi făcută online accesând platforma https://murciafood2019.b2match.io/ până în 3 Mai 2019.
3. AGROB2B@NSFAIR 2019
Eveniment International de Brokeraj AgroB2B@NSFair | Novi Sad, Serbia | 14 Mai 2019
Incubatorul de afaceri Novi Sad va organiza în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a Serbiei și Agenția de Dezvoltare din Serbia, evenimentul internațional de brokeraj AgroB2B@NSFair – Ediția 2019. Evenimentul va fi organizat în 14 Mai 2019, la Novi Sad în Serbia, în contextul ”International Agriculture Fair”. Evenimentul este organizat cu sprijinul Enterprise Europe Network și se adresează companiilor din sectorul agroalimentar, respectiv celor interesate de: producția și comerțul cu produse alimentare și băuturi, mașini și echipamente agricole, ambalaje, produse chimice pentru agricultură, tehnologii inovatoare în agricultură, etc. Participanții la evenimentul de brokeraj vor avea oportunitatea de a participa la întâlniri de afaceri de tip B2B, de a-și promova produsele și de a identifica noi parteneri de afaceri. Participarea la eveniment este gratuită, iar înregistrarea și programarea întâlnirilor de afaceri poate fi făcută online accesând platforma http://agrob2b2019.talkb2b.net/ până în 8 Mai 2019.
Oportunităţi de colaborare
• O companie din Olanda caută furnizori de îngrășăminte chimice
O companie din Olanda, specializată în comerțul cu produse agricole, caută parteneri de afaceri în Europa, furnizori de îngrășăminte chimice. Compania dorește să încheie un acord de colaborare comercială în vederea achiziționării de uree granulară. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați profilul companiei disponibil Detalii…
• Un furnizor de vinuri olandez caută producători de vinuri
O companie din Olanda care furnizează vinuri pentru clienți din sectoarele HORECA și retail, caută producători de vinuri din zona de est a Europei. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați profilul companiei disponibil Detalii…
Parteneriate în proiecte și finanțări nerambursabile
• Finanțări nerambursabile pentru promovarea produselor agricole
Până în 16 aprilie 2019, organizațiile profesionale din domeniul agroalimentar din Regiunea Centru au posibilitatea să acceseze 191,6 milioane de euro pentru promovarea produselor agroalimentare. Aceste proiecte au rolul de a spori vizibilitatea produselor agroalimentare europene și implicit din regiunea noastră – aproximativ două treimi din finanțarea disponibilă este destinată promovării produselor alimentare în țările terțe, în special în cele în care există un mare potențial de creștere a exporturilor agroalimentare din UE, precum Canada, Japonia, China, Mexicul și Columbia, iar o treime din fonduri este destinată acelor proiecte ce au în vedere informarea consumatorilor cu privire la diferitele sisteme și etichete de calitate ale UE, precum indicațiile geografice sau produsele ecologice. Finanțarea sectorială va fi dedicată programelor care promovează creșterea durabilă, inclusiv a ovinelor și a caprinelor. De asemenea, este prevăzută alocarea unei finanțări pentru campaniile menite să promoveze alimentația sănătoasă și creșterea consumului de fructe și legume. Detalii…
• H2020 – Acțiuni demonstrative privind biopesticidele și/sau a biostimulanților pentru creșterea producției agricole
În 4 aprilie 2019, Comisia Europeană a lansat cel de-al șaselea apel de finanțare dedicat dezvoltării sectoarelor bioindustriale prin acțiuni de demonstrative și de inovare care să contribuie la dezvoltarea durabilă a agriculturii. Cu un buget total de 135 de milioane de euro, acest apel Orizont 2020 vizează proiecte propuse de parteneriate public-private ce au în vedere dezvoltarea de proiecte de inovare și cercetare din patru sectoare strategice ale domeniului agroalimentar: materii prime, procese tehnologice, produse și introducerea pe piață.
Buget indicativ: maxim 7 milioane euro /proiect.
Finanțare nerambursabilă: acțiunile de cercetare și inovare și cele de coordonare și sprijin pot fi cofinanțate până la 100%, iar acțiunile de inovare până la 70%.
Pentru proiectele care vizează acțiuni de inovare și cercetare sau numai acțiuni de inovare, parteneriatul ar trebui să includă cel puțin 3 entități din trei țări diferite, iar pentru proiectele ce vizează acțiuni de coordonare și sprijin parteneriatul ar trebui să includă cel puțin o entitate legal constituită într-un stat membru al UE sau într-o țară asociată la programul Orizont 2020.
Detalii…
Consultare publică
• Materialele care intră în contact cu alimentele
Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru vă invită să participați la consultarea publică ”Food Contact Materials”, lansată de Comisia Europeană în contextul revizuirii legislației UE privind materialele care intră în contact cu alimentele. Consultarea se adresează întreprinderilor care își desfășoară activitatea în cadrul lanțului de aprovizionare cu materiale care intră în contact cu alimentele și vizează colectarea opiniilor acestora cu privire la punerea în aplicare a legislației și cu privire la modul în care legislația afectează activitatea întreprinderilor.
Materialele care intră în contact cu alimentele includ toate materialele și obiectele care sunt destinate să intre în contact sau se preconizează că vor intra în contact cu alimentele. Acestea includ materiale utilizate la nivel profesional pentru fabricarea, prepararea, depozitarea și distribuirea de alimente, precum și pentru ambalajele alimentare, articolele de bucătărie sau de masă. Scopul principal al revizuirii legislației îl reprezintă crearea unei baze pentru asigurarea unui nivel de protecție ridicat a sănătății umane și a intereselor consumatorilor. Detalii…
Întreprinderile interesate să contribuie la îmbunătățirea legislației materialelor care intră în contact cu alimentele sunt invitate să completeze chestionarul aferent până cel târziu în 24 aprilie 2019.
Chestionarul este disponibil aici.
Sprijin şi asistenţă – informaţii suplimentare: Dumitrița Burduf, tel: 0358-401.276, int. 464 dumitritaburduf@adrcentru.ro