Drepturile de proprietate industriala

Fundatia Post-Privatizare (FPP) a publicat recent un ghid adresat intreprinderilor mici si mijlocii din Romania abordand tema „Drepturilor de proprietate industriala”. FPP a realizat acest Ghid din dorinta de a oferi intreprinzatorilor romani informatia completa despre instrumentele de Proprietate Industriala si mijloacele de protejare pe piata globala.

Fara a fi exhaustive, informatiile prezentate in acest ghid se axeaza in special pe proprietatea industriala si mijloacele de protejare a ei pe teritoriul Romaniei, cu referire la institutiile abilitate, instrumentele si procedurile pentru inregistrare, serviciile de consiliere si programele de sprijin adresate intreprinderilor mici si mijlocii.

Parcurgand acest ghid veti obtine raspunsuri la intrebari precum:

  • Ce este Proprietatea Intelectuala?
  • Cum pot fi protejate drepturile de Proprietate Intelectuala?
  • Care este legislatia in domeniul Proprietatii Industriale?
  • Care sunt institutiile relevante din domeniul Proprietatii Industriale?
  • Ce este un brevet de inventive si Cum se inregistreaza o cerere de brevet de inventie la OSIM?
  • Ce este o marca si cum poate fi protejata?
  • Care sunt Programele de sprijin pentru aplicarea Proprietatii Industriale in IMM-uri? etc.

Relevanta acestui ghid deriva din ritmul accelerat de progres al economiei actuale, drepturile de proprietate industriala devenind cheia competitivitatii si succesului pe piata. Noile produse, creatii si modele devin astfel active cruciale pentru o companie, fiind la fel de importante precum capitalul traditional in bunuri si servicii. Din acest motiv, detinerea de cunostinte adecvate si intelegerea importantei acestui domeniu, pot constitui premisele unui management eficient al firmei, oferind companiei adaptabilitate si competitivitate.

Fundatia Post-Privatizare (FPP) a fost creata in 1996 de Comisia Europeana si este o organizatie apolitica si non-profit care promoveaza educatia antreprenoriala si sustine initiativele destinate dezvoltarii sustenabile a mediului de afaceri romanesc. FPP este angajata in sustinerea dezvoltarii durabile a mediului de afaceri romanesc prin proiecte si programe de: educatie antreprenoriala, dezvoltare a mediului de afaceri si responsabilitate sociala in afaceri.

Va invitam sa vizualizati acest GHID, accesand pagina de internet a Fundatia Post-Privatizare la adresa: www.postprivatizare.ro.

Sursa: Fundatia Post-Privatizare

Documente

FPP - Ghid