CURSURI DE ANTREPRENORIAT ŞI FINANŢARE PRIN PROIECTUL ”STARTUP HUB CENTRU”

În perioada ianuarie 2018 – decembrie 2020, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru în parteneriat cu SC DAD Expertise SRL a implementat proiectul ”StartUP Hub Centru” finanţat prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014 – 2020, linia de finanțare Romania Start Up Plus. Prin proiect s-a asigurat instruirea antreprenorială pentru minim 300 de persoane din Regiunea Centru și ulterior, finanțarea a minim 36 de planuri de afaceri.

Scopul proiectului, care s-a desfășurat pe durata a 36 de luni, a fost susținerea dezvoltării antreprenorialului în sectoarele non agricole din zona urbana a Regiunii Centru, ca o condiție esențială a dezvoltării economice și sociale a Regiunii. Dezvoltarea antreprenorialului într-un areal geografic are vocația de a contribui în mod esențial la crearea de noi locuri de muncă. Noile afaceri rezultate prin proiectul ”StartUp Hub Centru” au trebuit să angajeze forță de muncă locală, inclusiv prin polarizare din zona periurbană sau chiar rurală din vecinătatea orașelor, în etapa de înființare și creștere a afacerilor și, mai ales, în etapa ulterioară de consolidare. Atingerea scopului proiectului s-a făcut prin asigurarea accesului la instruire antreprenorială, asigurarea accesului la surse de finanțare, aplicarea principiului echitații și valorificarea unor sinergii regionale.

Grupul țintă al proiectului a fost format din minim 300 de persoane – șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă.

Selecția Grupului Țintă a avut la bază regula ”primul venit, primul servit” cu condiția respectării criteriilor de eligibilitate din Metodologia de recrutare a grupului țintă.

Primele 320 de persoane care au respecta toate condițiile de eligibilitate ale grupului țintă, atât ca și categorie, cât și ca structură, au fost înscrise în grupul țintă în ordinea depunerii documentației necesare înscrierii în grupul țintă și au participat la activitățile de formare antreprenorială.

Selecția finală a grupului țintă s-a făcut pe baza documentației necesare înscrierii în Grupul Țintă, prezentată în metodologie, documentație care a fost transmisă pe e-mail (în format PDF), în prealabil, toate documentele fiind semnate și scanate. Selecția finală a grupului țintă s-a făcut de către experții recrutare Grup Țintă printr-o verificare administrativă a documentelor transmise de potențialii membri ai grupului țintă și o verificarea a eligibilității solicitantului.

FINANTARE:

  • În cadrul concursului de planuri de afaceri organizat in proiect, au fost finanțate minim 36 de planuri de afaceri cu suma de maxim 177.002 lei per proiect. Minim trei planuri de afaceri au fost selectate de la nivelul fiecărui județ al Regiunii Centru.
  • Au fost încurajate prin punctare suplimentară în cadrul grilei de selecție investițiile efectuate în domeniul IT și în domeniul industriilor creative.