Prezentarea proiectului

Reteaua Europeana a Intreprinderilor (Enterprise Europe Network) este o initiativa a Comisiei Europene conceputa pentru a sprijini IMM-urile sa inoveze şi să-şi dezvolte activitatea pe alte piețe, oferindu-le in acest sens servicii specializate de sprijin care sunt acordate prin intermediul unor organizatii cu expertiza in aceste domenii, in fiecare regiune a Uniunii Europene. In cea mai mare parte aceste servicii sunt gratuite si pot lua forma unor servicii individualizate care raspund nevoilor punctuale ale fiercarei companii care se adreseaza organizatiilor membre EEN in vederea obtinerii de sprijin.

Consorţiul BISNet Transylvania, având în componenţa sa şapte organizaţii din regiunile Centru şi Nord-Vest, este finanţat de Comisia Europeană, prin Programului pentru Competitivitatea Întreprinderilor Mici si Mijlocii (COSME) pentru a furniza serviciile de sprijin pentru afaceri şi inovare promovate sub sigla Enterprise Europe Network.

ADR Centru este membră a Enterprise Europe Network din anul 2008 şi, alaturi de ceilalţi parteneri ai Consortiul BISNet Transylvania, ofera urmatoarele categorii de servicii companiilor din Regiunea Centru dar si institutelor de cercetare, universitatilor, centrelor tehnologice, asociatiilor de intreprinzatori:

  • identificarea de parteneri de afaceri in Europa;
  • identificarea de parteneri pentru realizarea de transfer de tehnologie in domenii specializate si posibilitatea promovarii pe piata europeana a tehnologiilor produse in regiune;
  • acces la informatii din domeniul politicilor europene, al legislatiei europene de interes pentru mediul de afaceri;
  • informatii si asistenta specializata cu privire la programele si oportunitatile de finantare existente in domeniul cercetarii, inovarii si dezvoltarii afacerilor;
  • identificarea de parteneri pentru dezvoltarea de proiecte in domeniul cercetarii-dezvoltarii-inovarii;
  • sprijin in vederea participarii la targuri si evenimente de promovare organizate de institutii similare din Europa;
  • facilitarea participarii IMM-urilor la consultari publice privind impactul legislatiei Europene si procesul de formulare a politicilor Europene;
  • sprijinirea IMM-urilor cu potential din Regiunea Centru in consolidarea capacitatii de management a inovarii.

SERVICII ONLINE DISPONIBILE PENTRU DUMNEAVOSTRĂ
Serviciul online de identificare de parteneri de afaceri va ofera accesul la o baza de date cu oferte si cereri de cooperare ale unor companii straine. Accesand aceasta baza de date puteti sa vizualizati, folosind motoarele de cautare, potentiali parteneri de afaceri si puteti, de asemenea, sa va faceti cunoscute ofertele sau cererile de cooperare ale companiei dumneavoastră.

SERVICIUL ONLINE DE IDENTIFICARE DE PARTENERI DE AFACERI

Detaliii priviid functionarea serviciului online de identificare parteneri se gasesc in Anexa 2.

CREAREA PROPIULUI PROFIL DE COOPERARE IN AFACERI
Daca doriti ca profilul companiei dumneavoastra sa fie in baza de date cu profile de afaceri EEN, puteti completa profilul firmei prin accesarea bannerului de mai jos. Ca urmare, acesta va fi introdus intr-o baza de date constituita la nivel European si promovat in randul celor peste 500 de membri ai retelei Enterprise Europe Network.

SPRIJIN ACORDAT IMM-urilor IN CONSOLIDAREA MANAGEMENTULUI INOVARII
Inovația este considerată, în general, motorul principal al creșterii economice în economia globală de astăzi. Prin introducerea în practică a inovațiilor se pot obține produse cu caracteristici de calitate îmbunătățite, servicii de calitate superioară, procese de producție noi, mai eficiente și mai curate (ecologice), modele îmbunătățite ale sistemului de management al afacerilor, metode moderne de management a forței de muncă. Există multiple motivații ale întreprinderilor și organizațiilor pentru a inova, între care: creșterea cotei de piață, cucerirea de noi piețe, ameliorarea calității produselor, lărgirea gamei de produse, înlocuirea produselor învechite, reducerea impactului asupra mediului. Inovarea și creativitatea sunt procese care se intercondiționează, deoarece găsirea soluției la problemele ce apar într-un proces de inovare necesită creativitate. Inovația vizează o aplicare comercializabilă în practică a unei invenții; totuși, inovația este posibilă și fără o prealabilă invenție.

Managementul inovării constă în implementarea și exploatarea economică a noilor idei și descoperiri. Ca orice altă activitate managerială, procesul de inovare trebuie să fie planificat, organizat,dirijat și controlat. Activitățile și deciziile asupra inovării includ activități de studiu și dirijare a realizării tuturor proiectelor de inovare ale firmei cât și luarea deciziilor asupra oportunităților identificate, investițiilor, planificării proiectelor de inovare ce vor fi lansate și a monitorizării acestora.

ADR Centru, membru Enterprise Europe Network, prin intermediul instrumentului IMP³rove are o abordare holistică asupra evaluării managementului inovării ca un factor cheie pentru competitivitate. Prin instrumentul IMP³rove vă oferim o evaluare a managementului inovării în compania dvs. pe baza următoarelor dimensiuni cheie:

  • Strategia de inovare a companiei;
  • Cultura organizațională în domeniu inovării;
  • Managementul inovării în ciclului de viață;
  • Factorii care favorizează inovarea.

Principalul obiectiv al ADR Centru este acela de a ajuta IMM-urile cu potențial, din Regiunea Centru, de a-și consolida capacitatea de management al inovării. Astfel, o companie din regiune poate beneficia de o evaluare a capacității de management al inovării și de sprijin în realizarea unui plan de acțiune care o va ajuta să-și îmbunătățească capacitatea de a-și gestiona potențialul și procesele de inovare.

Pentru a beneficia de evaluarea capacităţii de management a inovării prin instrumentul IMP³rove, accesati:

Pentru a beneficia de aceste servicii va rugam sa ne contactati la datele de contact: Emil Toma, Expert Programe, Tel: 0358-401.276, int. 465, Fax: 0258-818.613, E-mail: emil.toma@adrcentru.ro

WEBSITEUL PROIECTULUI:
www.bisnet-transylvania.ro