Municipiul Miercurea Ciuc a obtinut finantare pentru doua contracte ce fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al orasului. Contractele de finantare au fost semnate de catre domnul Ráduly Róbert Kálmán, primarul municipiului. Cele doua proiecte au o valoare totala de peste 37,73 milioane lei, din care 29,39 milioane lei reprezinta fondurile nerambursabile solicitate. Prin cele doua proiecte se vor moderniza si dezvolta spatiile publice urbane localizate in Piata Libertatii, Piata Majlath Gustav Karoly si strada Petofi Sandor si va reabilita si moderniza cladirile destinate serviciilor sociale, respectiv Centrul pentru Tineret din municipiul Miercurea Ciuc.
Domnul primar Antal Arpad a semnat, pentru municipiul Sfantu Gheorghe, un numar de patru proiecte in valoare totala de peste 14,51 milioane lei, din care peste 10,89 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata. Doua dintre cererile de finantare contractate fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a municipiului, una este destinata reabilitarii infrastructurii sociale si a patra este pentru reabilitarea infrastructurii educationale. Cele doua proiecte ce fac parte din planul integrat urmaresc crearea si amenajarea spatiilor verzi din strada Cimitirului, precum si reabilitarea si echiparea cantinei sociale din municipiu. Fondurile alocate implementarii proiectului destinat dezvoltarii infrastructurii sociale urmaresc reabilitarea, extinderea si dotarea cu echipamente a Caminului „Zathurecky Berta”. Peste 6 milioane lei vor fi alocati pentru extinderea cladirilor si modernizarea atelierelor scolare si a laboratoarelor la Grupul Scolar „Puskas Tivadar” din Municipiul Sfantu Gheorghe
„Aceste doua municipii mai au cereri de finantare, depuse in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana, care vor fi contractate in cursul anului urmator. Pe acest subdomeniu, destinat dezvoltarii unor centre urbane, mai avem in evaluare inca un plan, depus de catre municipiul Toplita, care va fi finantat in curand. Axarea finantarii pe dezvoltarea urbana a oraselor cu peste 10.000 locuitori, are ca scop formarea unor orase competitive ce pot atrage noi investitori, care vor crea noi locuri de munca permanente pentru cetateni, accelerand procesul de dezvoltare a infrastructurii rutiere, turistice si a mediului privat. Finantam acest proiecte integrate pentru a stabili conditiile necesare in atragerea de noi fonduri, dar si pentru a identifica prioritatile pe care vom merge in viitoarea perioada de programare financiara a Uniunii Europene”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.